• NOVUM NIEUWS

Journalist/redacteur
Schrijven en redigeren van nieuwsartikelen en radiobulletins voor persbureau Novum Nieuws. Mijn onderwerpen waren rechtbankverslaggeving (o.a. het eerste terrorismeproces in Nederland), binnenland, media en cultuur. Daarnaast hield ik mij ook bezig het ontwikkelen en produceren van multimediale publicaties.

Coördinator redactie beeld & multimedia
Verantwoordelijk voor de opstart van de redactie beeld en multimedia. Ontwikkelen van een strategisch en inhoudelijk beleid, verantwoordelijk voor de aansturing van drie medewerkers, vijf stagiaires en twintig persfotografen van Hollandse Hoogte en eindverantwoordelijk voor de nieuwspublicaties van tekst, geluidsfragmenten, beeld, video en sms op nieuwssites; waaronder Nu.nl en Elsevier.nl.

Novum Nieuws
Nationaal Nederlands persbureau Novum levert tekst, foto, audio en video aan nagenoeg alle media in Nederland. Novum is onafhankelijk en brengt het nieuws op een toegankelijke en multimediale manier. Dagelijks brengen de journalisten en partners van Novum vele artikelen, nieuwsfoto’s, radiobulletins en video’s over nieuws en actuele gebeurtenissen.

 

Data: 2004 – 2006
Website: www.novumnieuws.nl