• ENGELENBAK

Communicatie & marketing
Coördinatie en uitvoering van alle marketing-, communicatie en publiciteitswerkzaamheden. Het zwaartepunt lag hierbij op de restyling van de website en de seizoensbrochure, ontwikkeling van een nieuw algemeen publiciteitsbeeld en het opzetten van een nieuwe communicatiestrategie voor de diverse activiteiten van theater De Engelenbak.

Gesloten
Per 1 januari 2013 ontvangt theater De Engelenbak geen subsidie meer van de Gemeente Amsterdam en heeft het theater de deuren moeten sluiten. Theater De Engelenbak in de Nes in Amsterdam was opgericht in 1975 en heeft een professioneel podium geboden voor alle vormen van amateurkunst. ‘Dit is het einde van 37 jaar cultuurgeschiedenis. Nooit meer de Open Bak, nooit meer de mooiste amateurvoorstellingen in de Nes, nooit meer de experimenten van het Open Lab.

De Engelenbak
De Engelenbak stelde zich ten doel amateurtheater te begeleiden, te stimuleren en te verbreden en zoveel mogelijk de samenwerking met professionele theatermakers tot stand te brengen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag waren er de betere amateurvoorstellingen van Nederland te zien.

 

Vrijwel elke dinsdag was er de Open Bak, een open podium. Hier maakten ooit Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Youp van ‘t Hek, Lebbis en Jansen, Plien & Bianca en Hans Teeuwen hun theaterdebuut.

 

Data: 2008
Website: www.engelenbak.nl