• BADGAST

 

Slow journalism

Badgast – slow journalism @ Scheveningen is een publicatie over en van het onderzoek naar nieuwe journalistiek vormen om langdurige kunstprojecten te beschouwen. Naast het schrijven van een aantal artikelen voor de publicatie, was ik verantwoordelijk voor het concept en de inhoudelijke samenstelling van de publicatie.

Badgast in Scheveningen

In opdracht van Domein voor Kunstkritiek en de Satellietgroep heb ik met collega-journalisten het artist in residence en transdisciplinaire project Badgast van de Satellietgroep gevolgd. Over een periode van anderhalf jaar hebben we de de activiteiten die plaatsvonden in Scheveningen bezochten. Dit heeft geresulteerd in een bundeling van diverse artikelen over het project en het journalistieke proces.

 

Publicatie: Badgast – slow journalism @ Scheveningen

Domein voor Kunstkritiek

Bij Domein voor Kunstkritiek werk ik als projectcoördinator. Domein voor Kunstkritiek is een platform voor denkers en schrijvers over kunst en cultuur. De  organisatie initieert en ontwikkelt projecten, workshops en publicaties. Partners zijn onder andere SPRING Utrecht, HKU, Utrecht en Satellietgroep Den Haag, Van Abbe museum, Haags Gemeentemuseum.

 

Data: 2011 – 2012
Website: www.domeinvoorkunstkritiek.nl
Website: www.satellietgroep.nl